← Tilbake til spørmål & svar

AMD er en øyesykdom som medfører varig skade i skarpsynområdet (makula). På folkemunne blir sykdommen ofte kalt forkalkning i øyet eller skarpsynsvekkelse. Vi skiller mellom tørr og våt AMD. Verken tørr eller våt AMD kan kureres, men våt AMD kan behandles med injeksjoner. Behandlingen gjør at de aller fleste beholder synet de har, og de fleste som ikke har fått varige skader på netthinnen, vil også få bedre syn. Våt AMD innebærer for de fleste behandling med jevne mellomrom livet ut.

På K5 Helse har vi lang og god erfaring med akupunktur for å både bremse, stoppe og bedre situasjonen som oppstår både med tørr og våt makula. Mange av våre kunder med AMD har fått en bedre hverdag takket være behandling hos vår akupunktør Lars Børke. Behandlingen foregår relativt intenst; man får behandling to ganger daglig i en periode som strekker seg over 1-2uker.

Syn testes jevnlig for å se endringer og evaluere om behandlingen gir effekt. Har du spørsmål så ta kontakt med Lars Børke direkte på telefon 900 92 597.